INGREDIENTE:
- 4 LINGURI DE BRANZICA DE VACI;
- 2 MERE;
Se curata merele de coaja si cotoare si se taie cubulete. Se dau merele impreuna cu branza de vaci prin blender.
POFTA MARE LA CEI MICI!
Se curata merele de coaja si cotoare si se taie cubulete. Se dau merele impreuna cu branza de vaci prin blender.
POFTA MARE LA CEI MICI!
Se curata cartofii de coaja si se taie pe lung si se pun la fiert cu putin delicat. Se pune laptele la fiert; cand sunt gata catofii se pun in mixer impreuna cu jumatate pachet de unt si cana de lapte si sare daca mai trebuie dupa gust. Se toaca patrunjel verde pe deasupra.
POFTA MARE LA CEI MARI!
Se dau copanele prin delikat si cimbru. Pieptul de pasare se taie felii grosute si se da tot prin delikat si cimbru si se introduc si pulpele si pieptul o ora la frigider la bait inainte de a fi facute. Se scot din frigider, se pun in tava; intre timp se curata cartofii, morcovii si ceapa si usturoiul de coaja. Se taie cartofii, morcovii pe lung si se pun in tava. Cepele rosii se taie in patru sau in opt depinde cat de mari sunt-tot pe lung si usturoiul se toaca feliute si se pun toate in tava peste carne. Se toarna pe deasupra apa pana nu se mai vede carnea si se introduce la cuptor la foc potrivit. Se lasa pana se rumeneste carnea si se serveste cu piure si patrunjel verde pe deasupra.
POFTA MARE LA CEI MARI!
Se taie pieptul cubulete mici si se bierbe cam in 2 l de apa cu putina sare. Dupa ce a fiert carnea cat de cat, se dau prin razatoarea mica morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul si se adauga in oala. Ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie fidelute mici si se adauga si ele in oala la fiert. Se lasa la fiert cam aproximativ jumatate de ora. Cand au fiert si legumele se adauga smantana batuta cu galbenusurile si se amesteca repede. Se acreste cu otet se potriveste de sare, piper si se adauga partunjelul verde tocat marunt.
POFTA MARE LA CEI MARI!
Se desprind foile de varza si se pun intr-un caston cu apa la desarat si se mai schimba apa din cand in cand.Se dau carnea prin masina de tocat, morcovul, ceapa, patrunjelul si mararul si se amesteca bine compozitia.Se mai dau prin masina de tocat carne si trei rosii. Se adauga cimbrul, sarea, piperul si se mai amesteca inca o data compozitia. Se curata si se spala orezul si se adauga compozitia si cele 4 linguri de ulei-ca sa nu iasa uscate din cauza pieptului de pasare. Pe fundul unei oale de lut se pun frunze de varza care nu au fost folosite si incepeti sa formati sarmalutele.Cand s-au terminat sarmalutele de format se aseaza in oala de lut pe frunzele de varza. Se formeaza sosul intr-o farfurie adanca din bulion cu apa si se pune deasupra sarmalutelor pana se acopera aproape si se introduc la cuptor la foc potrivit.
Se servesc calde cu smantana si mamaliguta si un ardei iute daca mancati.
POFTA MARE LA CEI MARI!
Se curata de coaja marul si banana si se dau prin blender toate si cu biscuitele.Daca vreti sa iasa un piure mai moale puteti pune ceai pentru bebelusi de piersici.
POFTA MARE LA CEI MICI!