64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": sâmbătă, 12 februarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

sâmbătă, 12 februarie 2011

PIURE DE BRANZICA CALCICA CU MAR

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constituie masa de la ora 19:30.

INGREDIENTE:

  • 4 LINGURI DE BRANZICA DE VACI;
  • 2 MERE;

Se curata merele de coaja si cotoare si se taie cubulete. Se dau merele impreuna cu branza de vaci prin blender.

POFTA MARE LA CEI MICI!

PIURE CREMOS DE CARTOFI

Aceasta reteta este buna pentru adulti.

INGREDIENTE:

  • 5 SAU 6 CARTOFI MARI;
  • 1 CANA DE LAPTE;
  • JUMATATE DE PACHET DE UNT;
  • PATRUNJEL VERDE TOCAT MARUNT;
  • SARE;

Se curata cartofii de coaja si se taie pe lung si se pun la fiert cu putin delicat. Se pune laptele la fiert; cand sunt gata catofii se pun in mixer impreuna cu jumatate pachet de unt si cana de lapte si sare daca mai trebuie dupa gust. Se toaca patrunjel verde pe deasupra.

POFTA MARE LA CEI MARI!

PUI CU LEGUME LA CUPTOR

Aceasta reteta este buna numai pentru adulti.

INGREDIENTE:

  • 10 CIOCANELE REFRIGERATE;
  • 1 PIEPT DE PASARE REFRIGERAT;
  • 3 SAU 4 CARTOFI;
  • 3 SAU 4 CEPE MARI ROSII;
  • 2 SAU 3 MORCOVI;
  • 2 SAU 3 CATEI DE USTUROI;
  • PATRUNJEL VERDE TOCAT MARUNT;
  • DELIKAT BARBEQUE PENTRU PUI;
  • CIMBRU;

Se dau copanele prin delikat si cimbru. Pieptul de pasare se taie felii grosute si se da tot prin delikat si cimbru si se introduc si pulpele si pieptul o ora la frigider la bait inainte de a fi facute. Se scot din frigider, se pun in tava; intre timp se curata cartofii, morcovii si ceapa si usturoiul de coaja. Se taie cartofii, morcovii pe lung si se pun in tava. Cepele rosii se taie in patru sau in opt depinde cat de mari sunt-tot pe lung si usturoiul se toaca feliute si se pun toate in tava peste carne. Se toarna pe deasupra apa pana nu se mai vede carnea si se introduce la cuptor la foc potrivit. Se lasa pana se rumeneste carnea si se serveste cu piure si patrunjel verde pe deasupra.

POFTA MARE LA CEI MARI!

CORBICA RADAUTEANA

Aceasta reteta este buna pentru adulti.

INGREDIENTE:

  • 500 GR PIEPT DE PASARE(PUTETI PUNE SI PULPE DE PASARE);
  • 1 MORCOV;
  • APROXIMATIV 100 GR TELINA;
  • 1 RADACINA PASTARNAC;
  • 1 RADACINA PATRUNJEL;
  • 1 ARDEI GRAS;
  • 1 CEAPA MARE;
  • 4 CATEI DE USTUROI;
  • O LEGATURA DE PATRUNJEL VERDE-TOCAT MARUNT;
  • 2 GALBENUSURI DE OU;
  • 250 GR DE SMANATANA;
  • 1 SAU 2 LINGURI DE OTET;
  • SARE;
  • PIPER;

Se taie pieptul cubulete mici si se bierbe cam in 2 l de apa cu putina sare. Dupa ce a fiert carnea cat de cat, se dau prin razatoarea mica morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul si se adauga in oala. Ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie fidelute mici si se adauga si ele in oala la fiert. Se lasa la fiert cam aproximativ jumatate de ora. Cand au fiert si legumele se adauga smantana batuta cu galbenusurile si se amesteca repede. Se acreste cu otet se potriveste de sare, piper si se adauga partunjelul verde tocat marunt.

POFTA MARE LA CEI MARI!

SARMALUTE DE PUI IN FOI DE VARZA ACRA

Aceasta reteta este buna pentru adulti.

INGREDIENTE:
  • 1 PIEPT DE PASARE SI JUMATATE;
  • 4 SAU 5 CEPE POTRIVITE;
  • 1 MORCOV MARE SAU 3 SAU 4 MICI;
  • O CANA DE OREZ SAU MAI MULT-CAT VRETI SA PUNETI;
  • 3 SAU 4 LINGURI DE ULEI;
  • JUMATATE DE VARZA MURATA-SA FIE MAI MARE VARZA;
  • 2 SAU 3 ROSII;
  • UN BORCAN DE BULION DE 400 GR;
  • O LEGATURA DE PATRUNJEL VERDE;
  • O LEGATURA DE MARAR VERDE;
  • CIMBRU;
  • SARE SAU DELIKAT;
  • PIPER;
  • FOI DE DAFIN;

Se desprind foile de varza si se pun intr-un caston cu apa la desarat si se mai schimba apa din cand in cand.Se dau carnea prin masina de tocat, morcovul, ceapa, patrunjelul si mararul si se amesteca bine compozitia.Se mai dau prin masina de tocat carne si trei rosii. Se adauga cimbrul, sarea, piperul si se mai amesteca inca o data compozitia. Se curata si se spala orezul si se adauga compozitia si cele 4 linguri de ulei-ca sa nu iasa uscate din cauza pieptului de pasare. Pe fundul unei oale de lut se pun frunze de varza care nu au fost folosite si incepeti sa formati sarmalutele.Cand s-au terminat sarmalutele de format se aseaza in oala de lut pe frunzele de varza. Se formeaza sosul intr-o farfurie adanca din bulion cu apa si se pune deasupra sarmalutelor pana se acopera aproape si se introduc la cuptor la foc potrivit.

Se servesc calde cu smantana si mamaliguta si un ardei iute daca mancati.

POFTA MARE LA CEI MARI!

PIURE DE MAR SI BANANA CU BISCUITE

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi de 10 luni si constituie masa de la ora 10:30.

INGREDIENTE:

  • 1 MAR SI JUMATATE;
  • UN SFERT DE BANANA;
  • JUMATATE DE BISCUITE;

Se curata de coaja marul si banana si se dau prin blender toate si cu biscuitele.Daca vreti sa iasa un piure mai moale puteti pune ceai pentru bebelusi de piersici.

POFTA MARE LA CEI MICI!