64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": luni, 21 februarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

luni, 21 februarie 2011

SALATA DE SPANAC

Aceasta reteta este usor de facut si este absolut delicioasa, putand fi servita la fripturi.

INGREDIENTE:
  • 1 LEGATURA DE SPANAC;
  • 5 SAU 6 ROSII CHERRY;
  • UN SFERT DE CASTRAVETE;
  • O LEGATURA DE CEAPA VERDE;
  • MARAR DACA DORITI;
  • SARE;
  • PIPER;
  • ULEI DE MASLINE;
  • O LAMAIE INTREAGA;

Se spala spanacul in mai multe ape pana este curat, se inlatura radacinile si se taie in doua sau in trei fiind lasat mai mare pentru salata. Rosiile se taie feliute sau in patru cum doriti; castravetele se taie in doua si dupa asta feliute subtiri; ceapa verde se taie solzisori, dar mai marisoara.Se adauga sare, piper, cateva picaturi de ulei de masline si zeama de la aproximativ o lamaie; se gusta sa nu iasa prea acra. Se serveste cu paine prajita si fripturica.

POFTA MARE LA CEI MARI!

SALATA DE TON CU LEGUME


INGREDIENTE:
  • 1 CONSERVA DE TON;
  • 2 ROSII MARI;
  • 6 FRUNZE DE SALATA VERDE;
  • 1 CEAPA USCATA;
  • 3 CEPE VERZI;
  • 1 MORCOV;
  • PATRUNJEL VERDE;
  • SARE;
  • PIPER;
  • 1 LINGURA ULEI DE MASLINE;
  • 1 LAMAIE;

Se desface conserva de ton si se pune intr-un vas mare. Se taie rosiile in doua si inca o data in doua si se toaca feliute subtiri, ceapa uscata se curata si se taie solzisori, cat mai subtire si se amesteca cu sare dupa care se da sub jetul de apa si se pune peste ton stoarsa de apa.Ceapa verde se toaca si ea bucatele mai marisoare si morcovul se taie in doua si feliute subtiri si se pun peste ton; salata verde se taie si ea bucatele si se lasa nu foarte mare si patrunjelul verde se toaca marunt si se presoara deasupra.Se mai adauga sare, piper, ulei de masline si zeama de la o lamaie aproximativ-dupa gust.

SUGESTIE: Mai puteti sa adaugati in salata si boabe de porumb si se serveste cu paine prajita.

POFTA MARE LA CEI MARI!

BISCUITEI PENTRU BEBE

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni.

INGREDIENTE:
  • 1 CANA CU MILUPA-BUNA DIMINEATA MULTICEREALE;
  • 1 CANA CU FAINA INTEGRALA;
  • 3 LINGURI ULEI DE MASLINE;
  • 1 BANANA;

Se amesteca faina cu cerealele, se adauga uleiul si apa sau lapte pentru a obtine un amestec de consistenta unui aluat. Se intinde pe o suprafata tare si se taie in diverse forme.Cu capacul de la un borcan pentru a iesi rotunzi.Se taie banana in doua si se taie feliute subtiri.Se aseaza biscuitii intr-o tava pe hartie de copt si se pun deasupra feliute de banana la fiecare biscuite in parte; se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade pentru aproximativ un sfert de ora.


POFTA MARE LA CEI MICI!