64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": duminică, 6 februarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

duminică, 6 februarie 2011

CREMA-BRANZICA DE VACI

Aceasta reteta este recomandata pentru adulti.

  • 1 kg de branza de vaci-depinde cat vreti sa faceti;
  • 1 pachet de unt;
  • o ceapa alba;
  • sare;
  • marar proaspat;

Se dau branzica de vaci, untul si sarea prin robotul de bucatarie pana se omogenizeaza. Se curata ceapa si se da prin razatoare si se adauga in compozitie si mararul tocat marunt si se mai dau inca o data prin robotul de bucatarie. Se serveste pe paine prajita cu feliute de rosii pe deasupra.

POFTA MARE!

SUC DIN MORCOV, BANANA SI PORTOCALA

Acest suculet este bun pentru bebelusi intre 10-12 luni si se da intre mesele de dimineata. Adica, daca ii dai prima masa la 7:30 si a doua la 10:30 , sucul poti sa il dai de la ora 09:00 pana in 09:30.
INGREDIENTE:

  • JUMATATE DE BANANA;
  • O PORTOCALA;
  • UN MORCOV MIC;

Se curata toate fructele si se dau prin storcatorul de fructe.

PIURE DE PARA SI BANANA CU IAURT

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constitiuie masa de la ora 19:30.

INGREDIENTE:

  • JUMATATE DE PARA;
  • JUMATATE DE BANANA;
  • JUMATATE DE IAURTEL;

Se paseaza para si banana cu blenderul si se adauga iaurtelul. Se serveste atunci pentru a nu se oxida fructele.

POFTA MARE LA CEI MICUTI!

SUPA-CREMA DE DOVLEAC

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constituie masa de la ora 13:30, dar si pentru adulti.

INGREDIENTE:
  • 1 L DE APA;
  • O CEAPA ROSIE;
  • 2 MORCOVI MARI SAU 4 MICI;
  • UN DOVLEAC CAM DE 1 KG;
  • SARE, PIPER-PENTRU ADULTI;
  • O LINGURITA ULEI DE MASLINE;
  • O LINGURA SAU 2 DE SMANTANA;
  • PATRUNJEL VERDE;

Se pun la fiert ceapa taiata in 4 si mocovii rondele timp de o ora.Se taie dovleacul in bucatelele si se pune si el la fiert cam jumatate de ora. Se scot legumele se paseaza cu blenderul se adauga inapoi in apa la fiert si se adauga lingurita de ulei si se mai lasa 5 sau 10 minute.Se adauga si smanatanica si se mai lasa 5 minute la fiert. Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt si cu crutoane. Cum prepari crutoanele: se ia painea, se taie cubulete, se stopeste cu ulei si se introduce la cuptor in tava.

POFTA MARE LA CEI MICI SI MARI!