64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": luni, 28 februarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

luni, 28 februarie 2011

OMLETA CU CIUPERCI


Aceasta reteta este foarte usor de pregatit este pentru 2 persoane.

INGREDIENTE:
  • 9 CIUPERCI CHAMPIGNON;
  • 2 CEPE;
  • 4 OUA;
  • SARE SAU DELIKAT;
  • PIPER;
  • MARAR VERDE;
  • ULEI 2 LINGURI;
  • 2 LINGURI DE LAPTE;

Se bat ouale spuma impreuna cu laptele, mararul tocat marunt, sarea si piperul si se toarna peste ceapa si ciupercute:



Se pun la calit ceapa si ciupercutele impreuna cele doua linguri de ulei si se lasa pana se patrund bine:



Se curata ceapa, se spala si se taie feliute subtiri ca in imagine:



Se curata ciupercile de coaja si se spala; se toaca feliute subtiri:



Se lasa pana se face bine si se scoate pe farfurie si se serveste impreuna cu cascaval si rosii.

POFTA MARE!






CIORBICA DE SFECLA ROSIE

Aceasta reteta este de post si este foarte gustoasa.

INGREDIENTE:


  • 1 SFECLA ROSIE MARISOARA;

  • 3 CARTOFI;

  • 1 CEAPA;

  • 1 RADACINA PASTARNAC;

  • 1 RADACINA PATRUNJEL;

  • 1/2 TELINA;

  • 6 ROSII COAPTE BINE MARISOARE;

  • 1 LEGATURA PATRUNJEL VERDE;

  • BORS;

  • PIPER;

  • SARE SAU DELIKAT;

Se curata toata legumele, se spala si se toaca marunt, in afara de catofi care se toaca cuburi si se pun la fiert cam timp de o ora.Rosiile se dau ori pe razatoare, ori prin storcatorul de fructe si se mai lasa la fiert aproximativ un sfert de ora. Se pune borsul si se mai lasa la fiert aproximativ un sfert de ora. Si se serveste fierbinte cu patrunjel verde, ceapa verde(daca va place) si ardei iute.


POFTA MARE!