64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": joi, 25 noiembrie 2010

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

joi, 25 noiembrie 2010

MANCAREA FETITEI

Consta in 5 mese pe zi:

  1. MASA DE LA ORA 07:30-la 180 ml de apa calduta se adauga 6 lingurite de lapte praf NAN 2 si 3 lingurite de cereale TOPFER cu mere si banane;
  2. LA ORA 09:30-60 ml de suc din fructe si legume naturale: mar-morcov-para;
  3. MASA DE LA Ora 10:30 am facut piure din mar dat prin razatoarea de sticla cu biscuiti dati tot pe razatoarea de sticla;
  4. MASA DE LA 13:30 -piure din dovlecei cu galbenus de ou frecat cu unt, pantrunjel verde si zeama de la supa si o lingurita de cereale de la NESTLE -3 CEREALE, toate le amestecam cu blendarul; (Supa o fac asa: la 400 gr de legume pun 1 l de apa si ca legume pun 1 morcov, un ardei gras, un patrujel, un pastranac, un cartof si o ceapa; ceapa dupa 30 minute se scoate)
  5. MASA DE LA 16:30-la 180 de ml de apa calduta se adauga 6 lingurite de lapte praf NAN 2 si 3 lingurite de cereale TOPFER cu mere si banane;
  6. MASA DE LA 19:30-iaurtel cu fructe: iaurt facut in casa cu banana pisata(fata mea mananca o cana mare ii place mult);
  7. MASA DE LA 22:30-la 210 ml de apa calduta se adauga 7 lingurite de lapte praf NAN 2 si 5 lingurite de cereale NESTLE NOAPTE BUNA.

PUI CHINEZESC



INGREDIENTE :

1 PIEPT DE PASARE
2 CEPE ROSII
1 UNT MIC
UN PAHAR DE VIN ROSU
PIPER
BUSUIOC
SARE SAU DELIKAT
SOS SOIA-OPTIONAL DACA DORITI.
SI TOT OPTIONAL DACA DORITI MAI PUNETI SI LEGUME:
  1. 2 ARDEI ;
  2. 2 ROSII;
  3. 2 MORCOVI. Mai puteti pune si alte legume daca doriti(la alegere).
Avem nevoie de 3 tigai impartim untul in 3 parti si punem bucatele in cele 3 tigai , in una punem puiul taiat bucatele mici, in una punem legumele si in cealalata tigaie ceapa si mestecam in toate ca sa nu se prinda. Dupa ce se rumenesc punem condimentele peste, iar la ceapa in afara de condimente mai punem putin vin pana capata o culoare maronie si oprim focul. Intr-o oala punem la fiert orezul si cand este gata il scoatem punem pe o farfurie. La carne si la legumele se mai adauga putina apa ca sa fiarba. Dupa ce s-au facut si legumele si carnea le rasturnam pe orez punem putin sos soia si ceapa facuta cu vin rosu. Pentru ornat 2 felii de lime si 2 fire de patrunjel verde.
Este delicoasa aceasta mancare: este rapid de facut si foarte sanatoasa. Am vazut o chinezoaica cum o prepara.
Va dorim pofta buna!