64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": SARMALUTE DE PUI IN FOI DE VARZA ACRA

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

sâmbătă, 12 februarie 2011

SARMALUTE DE PUI IN FOI DE VARZA ACRA

Aceasta reteta este buna pentru adulti.

INGREDIENTE:
  • 1 PIEPT DE PASARE SI JUMATATE;
  • 4 SAU 5 CEPE POTRIVITE;
  • 1 MORCOV MARE SAU 3 SAU 4 MICI;
  • O CANA DE OREZ SAU MAI MULT-CAT VRETI SA PUNETI;
  • 3 SAU 4 LINGURI DE ULEI;
  • JUMATATE DE VARZA MURATA-SA FIE MAI MARE VARZA;
  • 2 SAU 3 ROSII;
  • UN BORCAN DE BULION DE 400 GR;
  • O LEGATURA DE PATRUNJEL VERDE;
  • O LEGATURA DE MARAR VERDE;
  • CIMBRU;
  • SARE SAU DELIKAT;
  • PIPER;
  • FOI DE DAFIN;

Se desprind foile de varza si se pun intr-un caston cu apa la desarat si se mai schimba apa din cand in cand.Se dau carnea prin masina de tocat, morcovul, ceapa, patrunjelul si mararul si se amesteca bine compozitia.Se mai dau prin masina de tocat carne si trei rosii. Se adauga cimbrul, sarea, piperul si se mai amesteca inca o data compozitia. Se curata si se spala orezul si se adauga compozitia si cele 4 linguri de ulei-ca sa nu iasa uscate din cauza pieptului de pasare. Pe fundul unei oale de lut se pun frunze de varza care nu au fost folosite si incepeti sa formati sarmalutele.Cand s-au terminat sarmalutele de format se aseaza in oala de lut pe frunzele de varza. Se formeaza sosul intr-o farfurie adanca din bulion cu apa si se pune deasupra sarmalutelor pana se acopera aproape si se introduc la cuptor la foc potrivit.

Se servesc calde cu smantana si mamaliguta si un ardei iute daca mancati.

POFTA MARE LA CEI MARI!

Niciun comentariu: