- spanacul nu este recomandat persoanelor care sufera de hepatita, reumatism sau persoanelor ce urmeaza o dieta fara zahar.
- este pe lista alimentelor cu potential ridicat de a produce alergii;
- contine vitamina k, calciu si magneziu, fiind vitala pentru sanatatea oaselor;
- este o sursa excelenta de vitamina C si A, ambele fiind importante pentru efectul antioxidant ce duce la reducerea numarului de radicali liberi din organism.
- infuzia de spanac este buna pentru rinichi si afectiuni ale vezicii urinare. Infuzia se obtine punand o cana de apa fiarta peste o lingurita de bucati de frunza de spanac. Se acopera si se lasa timp de 15 minute. Dupa filtrare, se poate consuma in doze de 2 cesti pe zi.
- pentru uz extern, cataplasmele cu spanac pot calma arsurile. Frunzele de spanac sunt scufundate in ulei de masline sau de soia si apoi sunt fixate cu un bandaj pe zonele afectate.
- 0.5 l de suc de spanac pe zi vindeca si cele mai severe cazuri de constipatie; se foloseste un blender pentru a-l marunti si colecta lichidul rezultat;
- un pahar de suc proaspat de spanac dimineata este foarte bun impotriva depresiilor nervoase si a oboselii.
INGREDIENTE:
- 2 KG DE SPANAC;
- 150 GR CASCAVAL;
- 100 GR UNT;
- 2 LINGURI DE LAPTE;
- 20 GR DE SARE SAU FARA CUM DORITI.
Se curata spanacul si se spala in mai multe ape pana iese apa curata si se lasa spanacul la scurs. Se opareste cu apa clocotita si cu sare. Se tapeteaza vasul ena cu unt se pune spanacul, cascavalul ras, laptele si restul de unt si se introduce la cuptor 20 de minute. Daca dati pentru bebelusi se paseaza cu blenderul si se serveste cald.
Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni, dar este buna si pentru adulti.
ATENTIE: Spanacul nu va fi consumat reaincalzit, deoarece este daunator sanatatii!
POFTA MARE LA CEI MICI SI MARI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu