64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": SUPA CREMA DE ANDIVE

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

sâmbătă, 19 februarie 2011

SUPA CREMA DE ANDIVE

Aceasta reteta este buna atat pentru bebelusi intre 10-12 si constituie masa de la ora 13:30, cat si pentru adulti.

INGREDIENTE:
  • 2 PULPE DE CURCAN;

  • 2 ANDIVE MARI;

  • 1 CARTOFI MARI;

  • 1 CEAPA USCATA;

  • 1 SAU 2 CEPE VERZI;

  • 2 LINGURI DE IAURT;

  • 1 LAMAIE;

  • 2 SAU 3 FRUNZE DE SALATA VERDE;

  • JUMATATE DE LEGATURA DE MARAR;

  • SARE;

  • PIPER;

Se pun pulpele de curcan la fiert si se i-a spuma; se lasa la fiert o ora. Intre timp se curata cartofii de coaja si se pun taiati cuburi intr-o oala cu apa rece. Se iau andivele si se desprind foaie cu foaie se indeparteaza cu cutitul partea galbena si cotorul pentru a nu fi amare. Cand sunt gata se dau repede pe sub jetul de apa si se pun peste cartofi. Se taie ceapa uscata marunt si cea verde si se adauga in oala la fiert impreuna cu catofii si andivele. Se toaca salata verde marunt si se adauga in oala si zeama de la lamaie. La sfarsit se scoate carnea se toaca marunt si catoful, frunzele de andive si se poate adauga si iaurt si mararul tocat marunt si se dau prin blender. Se poate servi cu crutoane.



POFTA MARE LA CEI MICI SI MARI!

Niciun comentariu: