64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": PIZZA FIVE

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

duminică, 27 februarie 2011

PIZZA FIVE


Aceasta pizza este absolut delicioasa si are un blat pufos si subtire. Sa incercati aceasta reteta este foarte usoara de facut.

INGREDIENTE:

PENTRU BLAT:
  • 250-300 GR DE FAINA;

  • APROXIMATIV 1/2 PAHAR DE LAPTE INCALZIT SAU IAURT;
  • 1 OU;
  • PUTINA SARE;
  • PUTIN ZAHAR;
  • DROJDIE PACHETEL MIC 25 GR;

PENTRU ORNAT:

  • 100 GR JAMBON DE PUI;

  • 100 GR SALAM SASESC CRISTIM;

  • O CEAPA ROSIE;

  • O CUTIE DE ROSII CHERRY ;

  • BRANZA CU MUCEGAI;
  • BRANZA GOUDA;
  • BRANZA MOZZARELLA;

  • BRANZA EMMENTAL COEUR DE MEULE;
  • ALLGAUTALER;
Si daca mai vreti si aveti in casa si va place puteti pune feliute de ardei subtiri taiate si masline negre. Va invit la o felie serioasa de pizza...... :-)

Se framanta aluatul si se lasa la crescut vreo ora sau doua. Dupa aia se unge tava cu unt si se intinde coca pentru aluat cu sucitorul pana ajungeti la marimea dorita. Se inveleste tava cu un prosop si se mai lasa deasupra cuptorului incalzit, la cald inca o ora pana creste compozitia. Se dau o parte din rosiile cherry prin storcatorul de fructe si cu sucul rezultat se adauga in el sare, piper si putin zahar se amesteca si se toarna putin peste aluat si se introduce in cuptor si se lasa un pic pana se usuca. Intre timp se taie felii de jambon cubuletele mici si felii de salam subtiri, branzele se dau prin razatoare, in afara de branza cu mucegai care se taie cuburi mici. Ceapa se taie feliute subtiri si rosiile cherry la fel. Se pune jambonul si salamul si se mai lasa putin, dupa aia branzele, ceapa si rosiile. Si se serveste cu ketchup sau suc de rosii pe deasupra.

Asa arata pizza cand este gata:



Asa arata ingredientele taiate:


POFTA MARE!

Niciun comentariu: