- UN PIEPT DE PASARE REFRIGERAT;
- GALBENUSUL DE LA UN OU;
- UN PASTARNAC RADACINA;
- UN PATRUNJEL RADACINA;
- O BUCATA DE TELINA;
- UN MORCOV;
- 2 SAU 3 CARTOFI-in functie de oala care o aveti;
- O CEAPA;
- UN ARDEI GRAS ROSU;
- 2 ROSII;
- 2 FRUNZE DE SALATA VERDE-DACA AVETI;
- 2 LINGURI DE GRIS;
- O CANITA BORS DE PUTINA FACUT IN CASA;
- PATRUNJEL VERDE O LEGATURA;
Se curata toate legumele si se toaca marunt ceapa, morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si se pun oala. Cartofii se taie cubulete si se pun si ei la fiert in oala la foc mic cam aproximativ o jumatate de ora, o ora. Se incearca cand sunt gata si daca au fiert se adauga borsul si zeama de la rosii si ardei gras(se dau toate prin storcatorul de fructe) si se mai lasa la fiert un sfert de ora.
PERISOARELE: Se da prin masina de tocat carnea de pasare; se amesteca cu cele 2 linguri de gris si galbenusul de ou si se adauga si patrunjel tocat marunt.
Cand au fiert si legumele si borsul la foc foarte mic, se ung mainile cu apa si se formeaza perisoarele si se pun in oala una cate una la fiert si se mai las la fiert cam jumatate de ora sau mai mult pana se observa cum se ridic perisoarele deasupra. Puteti sa mai adaugati in ciorbica putina smantanica sa il dregeti. Si tocati patrunjel verde si puneti deasupra.
ATENTIE: eu pentru bebelusi pun in farfuriuta si painica si dau o data sau de doua ori prin blender sa nu fie maruntite tare legumele si perisoarele.
POFTA MARE LA CEI MICI SI MARI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu