64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": joi, 14 aprilie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

joi, 14 aprilie 2011

RENUMITA SALATA DE VINETE




Toata lumea stie sa faca o salata de vinete, dar m-am hotarat sa postez reteta mea de salata de vinete si e singura salata care imi place cel mai mult. Eu am folosit vinete congelat, dar bine ca mai bune sunt atunci proaspete.





INGREDIENTE:




  • 1 punga de vinete;


  • sare;


  • ulei;


  • ceapa;


  • rosii cherry;


  • paine prajita.


Pentru ca vanata sa ramana deschisa la culoare pun sare inainte de a o gati si o amestec cu o lingura de lemn pana devine alba o dau prin robotul de bucatarie si o amestec cu ulei cum facem maioneza pun ulei, amestec si tot asa pana isi schimba culoare spre alb. Se da ceapa prin razatoare si se potriveste de gust cu sare. Se decoreaza cu rosii si ceapa taiata feliute pe deasupra. Se serveste pe feliute de paine prajita si cu feliute de rosii.




Truc: Pentru ca vinetele sa ramana albe trebuiesc curatate calde atunci cand le-ati copt si frecati-le un pic cu sare, le lasati la scrus si le puneti in pungute pentru iarna. Vor ramane albe si nu se vor mai inchide la culoare.


POFTA MARE LA CEI MARI!

MANCARICA DE URZICI


Si cum au aparut si urzicile facem si o mancarica de urzici.


INGREDIENTE:
  • 2 KG DE URZICI;
  • 3 CEPE MARI;
  • 1/2 CAPATANA DE USTUROI;
  • SARE;
  • PIPER;

Se spala urzicile in mai multe ape pana sunt curate si apa iese curata.


Se fierb urzicile cu putina sare timp de un sfert de ora.

Se curata cepele si se taie solzisori si se caleste in putin ulei si se adauga apa si se lasa se fiarba.


Se adauga urzicile fierte peste ceapa calita, usturoiul zdrobit si se mai lasa pana fierb impreuna toate.


Se adauga sarea si piperul si se serveste mancarica calda cu mujdei de usturoi cu rosii si cu mamaliguta.

POFTA MARE LA CEI MARI!

SALATA PRIMAVERA


Aceasta reteta este destinata adultilor si eu o fac primavara de asta are si numele acesta.


INGREDIENTE:
  • 1 LEGATURA DE SPANAC;
  • 2-3 FIRE DE CEAPA VERDE;
  • 2 ROSII;
  • 1 LEGATURA DE RIDICHI;
  • 1 LINGURA ULEI DE MASLINE;
  • 1/2 LAMAIE;
  • SARE;
  • PIPER;
  • MARAR VERDE-DACA VRETI;

Se curata legumele si se taie ceapa verde rondele si ridichea feliute subtiri; rosiile se taie in doua si feliute subtiri.Spanacul se clateste bine in multe ape pana se curata bine si se taie in doua frunzele si se adauga in salata. Se potriveste de sare, piper si se adauga uleiul de masline si zeama de la jumatate de lamaie. La sfarsit se adauga si mararul verde tocat marunt daca doriti.

POFTA MARE LA CEI MARI!