64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": vineri, 15 aprilie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

vineri, 15 aprilie 2011

PILAF CU SPANAC LA CUPTOR



Aceasta reteta este destinata adultilor, dar si copiilor si are gust dulce, e foarte bun.

INGREDIENTE:
  • 2 LEGATURI DE SPANAC VERDE;
  • 3 CEPE MARI;
  • 2 CANI DE OREZ;
  • 1/2 CAPANA USTUROI;
  • 5-6 ROSII;
  • SARE;
  • PIPER;
Se spala spanacul in mai multe ape pana se curata bine.

Se taie cepele solzisori si se caleste in putin ulei.

Se amesteca ceapa cu spanacul si se adauga orezul spalat si apa.Se introduce la cuptor.


Intre timp se dau rosiile prin razatoare si se toarna peste orezul din cuptor impreuna cu sarea, piperul si usturoiul pisat.
Si asa arata pilaful cu spanac....mmmmmmmmmm...iar mi s-a facut foame......

Se serveste cu mamaliguta.

POFTA MARE!

FASOLE PASTAI


Imi plac foarte mult fasolele pastai, dar numai daca le mananc cu mujdei si mamaliguta calda.

INGREDIENTE:
  • 1 PUNGA DE FASOLE PASTAI;
  • 2 CEPE;
  • 2-3 CATEI DE USTUROI;
  • SARE;
  • PIPER;
Se taie ceapa solzisori si se caleste in putin ulei. Se adauga putina apa si fasolea pastai, se pune capacul pe deasupra si se lasa pana scade apa. Se adauga sare si piper si se presoara usturoiul taiat feliute subtiri pe deasupra. Mai poate fi pus suc de rosii si marar verde pe deasupra. Se serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda.

POFTA MARE!

LEGUME LA CUPTOR



INGREDIENTE:
  • 2 DOVLECEI;
  • 2 MORCOVI;
  • 5-6 CARTOFI;
  • 2 CEPE;
  • 5-6 ROSII;
  • 1/2 CAPATANA USTUROI;
  • 1 LEGATURA PATRUNJEL VERDE;
  • SARE;
  • PIPER;
Se curata legumele si se spala. Cepele si morcovii se taie in patru; dovleceii se taie in feliute nu foarte subtirii si se aseaza in cratita. Cartofii se curata de coaja si se spala; se taie in patru bucati.

Se curata usturoiul si se zdrobeste si se presoara pe deasupra.

Rosiile se dau prin razatoare si cu sucul obtinut se toarna pe deasupra se sareaza si se pipareaza se pune putin ulei de masline si se completeaza restul cu apa pana aproape sunt acoperite legumele.


Se serveste cu patrunjel verde pe deasupra si cu muraturi.

POFTA MARE!