64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": duminică, 21 noiembrie 2010

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

duminică, 21 noiembrie 2010

VIATA UNUI BAIETEL....DARIUS STEFAN....

Nici nu stiu exact cum sa incep.....dar voi incepe de unde a pornit totul: ma trezesc intr-o dimineata si incep proramul meu cu care incep fiecare zi sa-i pregatesc fetei mancare, fac curatenie, ma mai uit la televizor(rutina din timpul zilei) cand sunt trezita de muzica telefonului mobil. Era sotul meu si ma anunta ca prietena noastra cea mai buna este la spital(cea care trebuia sa ii botezam copilasul). Il intreb pe sotul meu daca naste azi 18.11.2010, deoarece ea trebuia sa nasca la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie(asa ii spusese doctorita ei), dar sotul meu nu stia nimic despre asta.
O sun sa vad despre ce este vorba si imi spune ca a ajuns la spital din cauza tensiunii foarte mari care o avea(18 cu 2) si ca are foarte mari emotii. O intreb daca va naste si imi zicea ca este foarte devreme sa nasca asa de repede si imi zice ca ma suna ea ca trebuie sa vorbeasca cu o asistenta.
Bun avand si eu emotii am si uitat sa o incurajez si imi vine prin minte sa o sun pe o prietena foarte buna de a noastra care lucra fix in spital la sectia de maternitate sa o intreb detalii despre prietena mea daca stie ceva. Aceasta la randul ei a dat o serie de telefoane si ma suna inapoi sa imi spuna ca are dilatatia 2 si ca pana diseara naste; eu atunci am intrat in panica am aprins candela si am inceput sa ii spun prietenei mele ca nu are cum sa nasca asa de repede. Ea mi-a raspuns ca medicii stiu ei ce fac si ca ce fac e foarte bine-pe moment ma linistisem. Era ora 15:30 si mi-a trecut prin cap sa o sun, vazand ca nu-mi raspunde i-am trimis un mesaj de incurajare sa fie tare ca va fi totul bine(vroiam sa-i spun ce imi spusese prietena mea ca ea nu stia nimic nici de la asistente, nici de la medici ce se va intampla cu ea-nimeni nu ii spusese nimic). Dar nu am mai apucat sa ii spun nimic ca m-a sunat sotul meu sa imi dea vestea cea buna: prietena mea nascuse era foarte bine si ea si copilul.
O sun sa vad daca e bine si imi zice de baietel ca avea 2.800 kg si ca l-au bagat la incubator, fiind un copilas nascut prematur, ea era ingrijorata , eu incontinuare incercand sa o incuajez ca totul va fi bine sa nu-si faca griji. Eram fericita deoarece era primul copilas pe care urma sa-l botezam si mai era si baiat(lucru care am inteles ca poata noroc daca primul copil care il botezi este baiat).
A doua zi sa aflu de la sotul meu care primise un telefon de la sotul prietenei mele ca copilasul a fost dus de urgenta la Iasi cu Smurdul fiind in stare destul de grava deoarece la 3:00 dimineata incetase pentru moment sa mai respire. Foarte tristi amandoi de vestea aflata ne pregateam sa mergem si noi la Iasi sa fim alaturi de prietenii nostri-parintii copilului.
Imi sun prietena din nou sa o incurajez fiind afectata fara vlaga in voce imi povesteste cum aceasta doctorita nu si-a facut datoria de doctorita: i-a facut foarte multe injectii sa-i declanseze nasterea mai devreme si nici macar nu a intrebat-o pe biata mama daca e de acord cu ceea ce face, urcand-o pe masa de operatie aceasta se trezeste ca ii taie membranele si ii curgea apa fiind gata sa nasca. Se uita in stanga si in dreapta speriata si intreba asistenta ce se intampla aceasta raspunzandu-i ca va naste. Nu vreau sa imi inchipui prin ce a trecut cand a vazut ce se intampla si eu sunt mama si este greu sa duci sarcina pana aproape de sfarsit si un medic nespecializat sa iti i-a speranta de ati tine copilasul pe care din greu te-ai chinuit sa ii dai viata(si a nascut natural, de cele mai multe ori se spune ca daca faci cezariana poti face complicatii, ei bine si la nasterea naturala exista complicatii).
Am vorbit cu prietena mea si mi-a zis despre copilas ca este tot conectat la aparate si ca primele 3 zile sunt critice si vor putea sa ii dea sperante sau nu. Seara ne-a sunat sotul ei si ne-a dat de stire ca i-a plesnit copilasului un plaman(nerezistand din cauza aparatelor) si ca pe cel de-al doilea plaman se formeaza pungi cu lichid care se sparg, nemaidandu-le sansa parintilor(asta intamplandu-se din neglijenta doctoritei care daca il mai lasa pe copil 2 saptamani poate traia-asa ii spusese de la iasi si inca ceva strigator la cer la Iasi ii spusese copilul avea 36 de saptamani, la Roman ii spusese ca avea 38. Atunci am luat cartile mele de rugaciuni si am inceput sa citesc, am zis totusi poate pot sa ii ajut prin rugaciuni, candela a fost mereu aprinsa. Ne suna ei si ne spun ca sa incercam sa-l botezam asta a fost ieri pe 20.11.2010 poate noi avem noroc si ii purtam noroc baietelului. Intelesesem ca nici aparatele nu mai faceau fata, copilasul incearca sa se lupte din rasputeri pentru viata lui.
In graba suparata incercam sa pregatesc totul intr-un timp atat de scurt la ora 15:00 trebuia sa ajungem la Iasi sa botezam baietelui: i-am luat ce mi-a zis mamica -crisma, fasa, lumanarea de botez, i-am mai luat eu o paturica, punga de pampers, si o cutiuta in care ii pusesem o bratara cumparata special pentru el de la Sfanta Parascheva am zis poate ii dau voie sa o puna acolo, dar nu i-a dat voie mamicii. Am ajuns acolo nu ne-a dat voie sa intram decat preotul, mama baiatului si eu am intram. Am ramas ingrozita de cati copii cu probleme erau acolo in camera aia micuta.... era o caldura infernala....a trebuit sa citesc crezul....dar de emotii din cauza la ce se intampla acolo un bebelus tipa si se invinetea(era bolnav cu inima), copilasul prietenei mele era cu plamanul, altul avea o arsura la un picior.... altul avea un pansament mare pus la cap....eram ingrozita.....la un moment dat nici crezul nu il mai puteam citi....ma uitam ingrozita la prietena mea intra in stari-cand plangea...cand radea....niciodata nu ma gandeam cate riscuri pot fi la o nastere.... i-am mai multumit inca o data lui Dumnezeu ca fata noastra este sanatoasa si imi doresc sa fie in continuare.
Imi doream sa-l ascult pe preot cand canta, cand vorbeste, sa incerc si eu o data cu el sa vorbesc si sa cant poate ajung mai bine cuvinte spuse de doi oameni acolo sus...la Dumnezeu.... pierdeam cuvintele preotului si tremura inima in mine vederea bebelusului...care era una cumplita...nu placuta....conectat la aparate cu fire pe el pieptul cum ii batea cand in sus cand in jos....pielea cam galbena...fatuca lui frumoasa....nu pot uita niciodata aceste momente ingrozitoare....imi dau seama ce simtea mama....era terminata....
S-a terminat si botezul am mai stat cu ei si i-am mai incurajat...preotul ne-a dat atat parintilor, cat si noua carte de rugaciuni sa ne rugam pentru viata lui Darius Stefan...si ne-a sfatuit ca atat ne-a mai ramas sa ne rugam....am plecat....am ajuns tarziu tare acasa pe la 22:00
A doua zi dimineata , duminica 21.11.2010, pe la ora 11:00 o sun pe mamica sa aflu detalii de Darius Stefan, nu putea vorbi era la baiat....am stat in tensiune....am vorbit pe la 17:00 si mi-a spus ca situatia este destul de complicata facand mii si mii de crize in noaptea respectiva si ca nu ii mai dau nici o sansa ...atat sa se roage si ne vom ruga incontinuare....nu are voie sa fie miscat...nici atins macar...este o situatie destul de grava....ea a stat toate noptile cu scumpul baietel....in picioare pana i se umflasera picioare....dupa aia a venit o asistenta si i-a adus un scaun...cum intra in crize baiatul era scoasa afara ca sa nu vada...dupa aceea iar intra si tot asa...asa a trecut seara...si a reusit sa atipeasca pe scaun...s-a trezit cand a venit o asistenta sa o trezeasca si sa o roage sa se duca in camera sa se intinda....
Este cumplita aceasta poveste...trista , dar din pacate adevarata....sa vezi cum in zilele noastre doctorii nu isi mai fac meseria de doctori...ei asteapta banii mai intai...si dupa aceea isi fac treaba...dar macar de si-ar face=o cum trebuie.
Atat ma rog si va rog si pe voi...si am facut cunoscut la toate cunostiintele noastre sa ne rugam pentru Darius Stefan sa traiasca , sa fie sanatos si sa-i dea Dumnezeu multi ani de trait de acum incolo...sunt sigur ca rugaciunile noastre vor fi ascultate si nu vreau sa gandesc astfel-SIGUR VA TRAI.
Va multumesc pentru sprijin si sustinere-parintii copilului au nevoie de sustinere si ruga multa.

RUGACIUNI:

RUGACIUNE PENTRU SANATATE SI VINDECARE

Doamne Dumnezeule,
Stiu ca Tu m-ai creat in Perfectiune, dupa chipul si asemanarea Ta. Va rog pe Tine, pe Sfantul Duh si pe Arhanghelul Rafael, sa ma ajutati sa cunosc si sa traiesc aceasta stare de sanatate intrupul meu material. Doresc sa elimin orice ganduri si comportament care au creat iluzia de boala si durere. Stiu ca tu esti omniprezent, deci Tu existi in fiecare celula a trupului meu. Te rog ajuta-ma sa simt iubirea Ta in trupul meu material, ca sa pot sti sa ma legeni chiar acum in sfintele tale brate. Amin

RUGACIUNE MIRACULOASA PENTRU SANATATE;

Doamne, iti sunt recunoscator ca m-ai umplut de energie vindecatoare!Iti multumesc ca mi-ai incarcat organismul cu vitalitatea Ta! Simt energia Cosmica strabatand fiecare celula a trupului meu! Sunt constient de prezenta Ta vindecatoare inlauntrul meu. Tu imi umpli sufletul si ma eliberezi. Te voi rasplati iubindu-ma asa cum ma iubesti Tu. Multumesc! AMIN.

RUGACIUNE PENTRU COPILUL BOLNAV

Te rugam Doamne, vindeca durerea acestui copil-Darius Stefan. Alunga de la el toata boala si toata neputinta. Tu, care esti doctor al sufletelor si al trupurilor, arata si acum puterea milostivirii Tale. Vindeca-l pe el, Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra rugaciune pentru copilul acesta, Darius Stefan, stinge-i focul ce l-a cuprins, inceteaza-i boala, ridica-l din patul durerii, intru marirea Ta. Ca Tu esti Cel care vindeci neputintele, Hristoase Dumnezeule si Tie marire iti inaltam in vecii vecilor. AMIN

Doamne te rugam din suflet asculta rugile noastre si ajuta-l pe Darius Stefan sa traiasca si sa fie un copil sanatos si ajuta si parintii sa treaca peste aceste clipe cumplite. Fa un miracol si tine-l in viata-sa se poate bucura parintii lui de el.
Multumim din suflet!