64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": marți, 22 februarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

marți, 22 februarie 2011

PIURE DE CARTOF CU GALBENUS


Aceasta reteta este simpla si rapida si constituie masa de la ora 13:30 si o pot servi bebelusi intre 10-12 luni.

INGREDIENTE:


  • 1 OU;

  • 1 CARTOF MAI MARE;

  • 1 VARF DE CUTIT DE UNT;

  • O LINGURITA DE IAURT;

Se curata cartoful de coaja si se taie cubulete si se pune la fiert cam jumatate de ora. Intr-un ibric se pune la fiert oul timp de un sfert de ora. Se curata de coaja, se inlatura albusul si se mixeaza impreuna cu cartoful, untul, iaurtul si zeama in care a fiert cartoful.

POFTA MARE LA CEI MICI!

PIURE DE MAR SI BANANA


Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constituie masa de la ora 19:30.

INGREDIENTE:


  • 1 MAR;

  • 1 BANANA;

Se curata de coaja si marul si banana; se scoate cotorul la mar si se taie cuburi si marul si banana si se mixeaza cu blenderul.

Daca nu se satura bebelusul puteti sa ii oferiti in plus si un borcanas de iaurtel.


POFTA MARE LA CEI MICI!


PIURE DE FICATEL DE PASARE SI BROCCOLI




Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constituie masa de la ora 13:30.

INGREDIENTE:

  • 1 FICATEL DE PASARE REFRIGERAT;
  • 1 CEAPA;
  • 1 CARTOF;
  • 2 SAU 3 BUCATELE DE BROCCOLI;
  • UN VARF DE CUTIT DE UNT;
  • 1 LINGURITA DE IAURT-LA ALEGERE;


Se pune ficatelul de pasare la fiert in apa cu ceapa intreaga si se lasa la fiert jumatate de ora.Se curata cartoful si se taie cubulete si se spala impreuna cu broccoli si se pun la fiert impreuna cu ficatelul timp de o ora. Cand este gata se scoate pe farfuriuta, se adauga untul si iaurtelul si se mixeaza cu blenderul.

POFTA MARE LA CEI MICI!

SUC DE MAR, BANANA SI PEPENE GALBEN

Acest suc este bun pentru bebelusi intre 10-12 luni.

INGREDEIENTE:
  • 1 MAR;

  • 1 BANANA;
  • 1 FELIE MARE DE PEPENE GALBEN;

Se curata fructele de coaja si seminte si se dau prin storcatorul de fructe.

CARNE DE VITA CU DOVLEAC

Aceasta reteta este buna numai pentru adulti.

INGREDIENTE:
  • 500 GR DE CARNE DE VITEL;

  • 4 FELII DE DOVLEAC;

  • 2 CEPE;

  • 3-4 CATEI DE USTUROI;

  • 2 LINGURI ULEI DE MASLINE;

  • PATRUNJEL VERDE;

  • CIMBRU;

  • SARE SAU DELIKAT;

  • PIPER;

Se scoate din frigider carnea de vitel inainte de a o prepara cu o ora pentru a iesi frageda. Se taie felii si se bate bine.Se toaca solzisori ceapa si usturoiul si se pun calit impreuna cu cele 2 linguri de ulei de masline in tigaie. Pe friptura de vitel se pune cimbru, sare si piper si se introduc bucatile de carne in tigaie se lasa putin la prajit si se adauga putina apa.Se lasa pana scade si se adauga dovleacul taiat cuburi pe deasupra si se mai lasa pana este gata. Se pune partunjel verde tocat marunt pe deasupra.


Cam asa arata:


POFTA MARE LA CEI MARI!