64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": joi, 13 ianuarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

joi, 13 ianuarie 2011

PIURE DE FICATEL

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 9-12 luni si este prima din meniul bebelusului de la ora 13:30, a doua o constituie o ciorbica care o vreti voi.

INGREDIENTE:

  • UN FICATEL DE PASARE MAI MARE;
  • 2 CARTOFI;
  • O CEAPA;
  • UN VARF DE CUTIT DE UNT;
  • 30 ML DE LAPTE PRAF SAU DACA II DA-TI ALT LAPTE E BUN SI ALA;

Se pune la fiert ficatelul de pasare impreuna cu ceapa intreaga timp de o ora. Se curata cartofii si se taie cuburi si se pun si ei la fiert in alta craticioara. Se i-a spuma de la ficat si dupa o ora se scoate ficatul si se pune peste cartofi si se mai lasa jumatate de ora la fiert. Se scot de la fiert se prepara laptele se pune si untul si se dau toate prin blender.

POFTA MARE!

CIORBICA DE LEGUME

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 9-12 luni si este masa de la ora 13:30. Dureaza cam o ora jumatate sau doua.

INGREDIENTE:

  • O CEAPA MICA;
  • JUMATATE DE MORCOV;
  • O RADACINA DE PATRUNJEL;
  • O BUCATICA DE TELINA;
  • O BUCATICA DE PASTARNAC;
  • O ROSIE;
  • 2 SAU 3 BUCATELE DE BROCCOLI;
  • SALATA VERDE;
  • O LINGURITA DE ULEI DE MASLINE;
  • UN VARF DE CUTIT DE UNT;
  • PATRUNJEL VERDE;
  • MARAR VERDE;
  • ZEAMA DE LA O LAMAIE SAU DACA AVETI BORS DE PUTINA;

Intr-o craticioara se pun la fiert(date pe razatoarea mica: morcovul, patrunjelul, telina si pastarnacul); broccoli si ceapa se taie marunt si se adauga si ele in craticioara. Se lasa la fiert o ora si dupa aceea se adauga zeama de la rosie(se da prin storcatorul de fructe; se pune la fiert fara seminte) si se mai lasa un sfert de ora. Dupa aceea se adauga zeama de la lamaie si cele doua frunze de salata verde tocate marunt si se mai lasa cam 10 min, dupa care se adauga o lingurita de ulei de masline si se mai lasa aproximativ 5 minute.

Cum se poate servi: se toaca bine patrunjelul verde cu mararul si se pune un varf de cutit de unt, o feliuta de paine si se pune ciorbita de legume deasupra si se serveste cald.

POFTA MARE LA CEI MICI!