64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": miercuri, 16 februarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

miercuri, 16 februarie 2011

OMLETA PUFOASA CU ROSII

Aceasta reteta este foarte rapida si delicioasa.

INGREDIENTE:
  • 3 OUA;
  • O CEAPA VERDE;
  • BRANZICA DE VACI;
  • 2 LINGURI DE LAPTE;
  • 1 SAU 2 ROSII;
  • ULEI DE MASLINE;
  • MARAR;
  • 2 CATEI DE USTUROI;
  • SARE;
  • PIPER;
  • BUSUIOC;

Se bat ouale spuma, se adauga cele 2 linguri de lapte si 2 linguri de branzica de vaci, sarea, piperul, busuiocul. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de masline si ceapa si usturoiul taiati solzisori. Se dau rosiile prin razatoare; cand s-a calit ceapa si usturoiul se adauga peste sosul de la rosii si se lasa pana scade putin. Se toaca mararul taiat marunt peste oul batut si se mai bate o data si se adauga in tigaie si se mai lasa pana se face.

POFTA MARE!

PIURE CU BRANZICA, GRAPEFRUIT, BISCUITE SI IAURTEL

Aceasta reteta este buna pentru bebe intre 10-12 luni si constituie masa de la ora 19:30.

INGREDIENTE:

  • UN SFERT DE GRAPEFRUIT;
  • O LINGURA DE BRANZICA CALCICA;
  • UN BISCUITE MARE;
  • 2 LINGURI DE IAURTEL;

Se da bucata de grapefruit prin storcatorul de fructe. Branzica de vaci cu sucul si pulpa de la grapefruit se dau prin blender pana se omogenizeaza, se adauga biscuitele sfaramat si cele 2 linguri de iaurt;se amesteca cu lingura si se serveste proaspat facut.

POFTA MARE LA CEI MICI!

IAURTEL CU BISCUITI

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constitiuie masa de la ora 19:30.

INGREDIENTE:
  • UN IAURTEL MIC;
  • UN BISCUITEL MARE;

Se amesteca iaurtelul facut in casa cu biscuitele sfaramat.

POFTA MARE LA CEI MICI!

PASTE CU TON

Aceasta reteta este destinata adultilor si este foarte usor de facut.

INGREDIENTE:

  • O PUNGA DE PASTE;
  • 2 CONSERVE DE TON;
  • 6 ROSII SAU UN BORCAN DE BULION;
  • 2 SAU 3 LINGURI DE MASLINE;
  • 4 CEPE;
  • 3 SAU 4 CATEI DE USTUROI;
  • PATRUNJEL VERDE;

Se pun pastele la fiert. Intre timp se prepara sosul se dau rosiile prin storcatorul de fructe sau prin razatoare. Se taie cepele solzisori si se adauga in tigaie cu 2 sau 3 linguri de ulei de masline si se lasa pana se inmoaie putin, se adauga tonul din conserve si se amesteca din cand in cand, se adauga sare, piper si usturoiul tocat marut; se adauga si sosul de rosii sau bulionul. Si la sfarsit patrunjelul verde tocat marunt si se amesteca cu pastele fierte.

POFTA MARE!

PIURE DE SPANAC CU BROCCOLI

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constituie reteta de la ora 13:30.

INGREDIENTE:

  • O FELIE DE PIEPT DE PASARE REFRIGERAT;
  • O LEGATURA DE SPANAC VERDE;
  • 2 SAU 3 BUCATELE DE BROCCOLI;
  • UN VARF DE CUTIT DE UNT;
  • JUMATATE DE LINGURITA DE SMANTANA;

Se pune pieptul de pasare la fiert, se ia spuma si cand este aproape gata se adauga broccoli. Separat in alta oala se spala spanacul in multe ape si se pune la fiert. Si cand sunt fierte toate se dau toate prin blender.

POFTA MARE LA CEI MICI!