64f54664 "BUCATE PENTRU CEI MICI SI MARI...": sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Va astept in bucataria mea....

Va astept in bucataria mea....

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

SPANAC LA CUPTOR

CATEVA DETALII DESPRE SPANAC:

  • spanacul nu este recomandat persoanelor care sufera de hepatita, reumatism sau persoanelor ce urmeaza o dieta fara zahar.
  • este pe lista alimentelor cu potential ridicat de a produce alergii;
  • contine vitamina k, calciu si magneziu, fiind vitala pentru sanatatea oaselor;
  • este o sursa excelenta de vitamina C si A, ambele fiind importante pentru efectul antioxidant ce duce la reducerea numarului de radicali liberi din organism.
  • infuzia de spanac este buna pentru rinichi si afectiuni ale vezicii urinare. Infuzia se obtine punand o cana de apa fiarta peste o lingurita de bucati de frunza de spanac. Se acopera si se lasa timp de 15 minute. Dupa filtrare, se poate consuma in doze de 2 cesti pe zi.
  • pentru uz extern, cataplasmele cu spanac pot calma arsurile. Frunzele de spanac sunt scufundate in ulei de masline sau de soia si apoi sunt fixate cu un bandaj pe zonele afectate.
  • 0.5 l de suc de spanac pe zi vindeca si cele mai severe cazuri de constipatie; se foloseste un blender pentru a-l marunti si colecta lichidul rezultat;
  • un pahar de suc proaspat de spanac dimineata este foarte bun impotriva depresiilor nervoase si a oboselii.

INGREDIENTE:

  • 2 KG DE SPANAC;
  • 150 GR CASCAVAL;
  • 100 GR UNT;
  • 2 LINGURI DE LAPTE;
  • 20 GR DE SARE SAU FARA CUM DORITI.

Se curata spanacul si se spala in mai multe ape pana iese apa curata si se lasa spanacul la scurs. Se opareste cu apa clocotita si cu sare. Se tapeteaza vasul ena cu unt se pune spanacul, cascavalul ras, laptele si restul de unt si se introduce la cuptor 20 de minute. Daca dati pentru bebelusi se paseaza cu blenderul si se serveste cald.

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni, dar este buna si pentru adulti.

ATENTIE: Spanacul nu va fi consumat reaincalzit, deoarece este daunator sanatatii!

POFTA MARE LA CEI MICI SI MARI!

CIUPERCI CU CASCAVAL

Aceasta reteta este buna pentru adulti.

INGREDIENTE:


  • 1 KG CIUPERCI MARI CHAMPIGNON;
  • 200 GR DE CASCAVAL;
  • 3 CEPE;
  • MARAR VERDE;
  • ULEI;
  • SARE SAU DELIKAT;
  • PIPER;

Se taie ceapa solzisori si se caleste in putin ulei. Se curata ciupercile si se taie marunt si se adauga peste ceapa si se mai lasa putin pana se calesc impreuna. Se adauga putina apa, piper si delikat si cand sunt gata mararul tocat marunt. Se da cascavalul prin razatoare si se presoara pe deasupra ciupercilor cat mai sunt calde pana se topeste.

POFTA MARE!

COMPOTEL DIN MERE, PERE SI GUTUI

Aceasta reteta este buna pentru bebelusi intre 10-12 luni si constituie masa de la ora 10:30.

INGREDIENTE:

  • O PARA;
  • UN MAR;
  • O GUTUIE.
  • ZAHAR;
  • SCORTISOARA.

Eu zahar pana face bebelusul un an nu o sa ii dau, daca voi folositi puteti sa ii puneti. Se curata de coaja para, marul si gutuia si se taie bucatele si se pun la fiert in putina apa cu scortisoara si daca folositi si zaharul. Dureaza maxim 15 minute se paseaza cu blenderul, se foloseste si zeama de la fructe si se mai poate adauga dupa preferinte si CEREALE NESTLE 3 CEREALE.

POFTA MARE LA CEI MICI!